Thursday, May 16, 2013

^_^

 Assalamualaikum :) Annyeong Inspirits . Hehe. Inspirit Gila . I mean bukan gila tapi gila-gila ok ? XD HAHA. Whatever. Aku semalam dari pagi sampai malam asyik kena marah ngan mama je. Sedih ok :( Pastu mula lah takde mood. Tapi aku tahu, mama marah sebab mama sayang aku. Hihi :) Semalam mak sedare plus cousin nak datang rumah. Then mama suruh aku buat air. Aku mase tu tgh takde mood duduk dlm bilik je. Tak buat pun air tu. Kesian mama. Huhu. Aku memang anak yang jahat. I'm sorry maa :( 

Okay, beberapa minit kemudian, mak sedare + sepupu sampai. Mase tu aku duk lam bilik sorang-2. Sepupu aku baru lepas habis konvo. Hihi. Balik from Sarawak. Tibe-2 sepupu aku ketuk pintu bilik. Aku "masuklah" dengan muka yg xseberapa tu. Haha. Xde mood. Sepupu aku pun cakap camni "Mimi! Ya ade nak bagi something ni" *sambil korek-2 something dlm beg tangan die*. Aku "alaa, gapo ya? Wat susoh pulok ko ya" *dengan muka sedih*. *Beberapa saat kemudian* "JENG! JENG! JENG! NAHH MIMI!" Aku *terkejut* HAHAHAAHA. *Muka yg sedih tadi bertukar menjadi muka baru lepas beranak eh bukan bertukar menjadi muka hepi* "Whattt? Ya!!!! HEHE. Dapat hadiah yg xseberapa ni. Tapi bagi aku penting ok walaupun sekecik tu. kihkih. JENG JENG JENG! DAPAT MENDE NIH 



HAHA, saje nak menunjuk. Orang lain dapat album pun tak heran. Aku dapat mende ni pun jadi lah. Hehehe. Gomawoohyun Ya! ThankGyu Myungsoo much <3 XD

TU JE. HAHA. ANNYEONG. ADIOS. GOODNIGHT. KEEP ON SMILING. I LOVE MY COUSINS (Y) Terasa? memang korang pun. Hihi. Thanks again :)
 

Sunday, May 12, 2013

Dashi Dorawa ! #BFF ~ =_=


I'm so sick and tired of acting like I'm fine because truthfully, I'm not. I can't even talk to you without being so incredibly sad. You were the one person who was always supposed to be there for me, my best friend, my everything.. and you ruined it all in that moment. And I acted like it 
didn't hurt, and for a while, I didn't think it did...but the tears are here and I now realize that it hurt more than anything in the world.



I hope i made you laugh
when you were about to cry

I hope i made you smile
you you really wanted to die

I hope i made you think about something twice you wouldnt have before

because you've done all this for me, and you did a whole lot more

i know its probably hard for you to see...
how much you truly mean to me

...and please know down deep in your heart, 

even though we're far apart

that ill always be there for you to call, 

when you need some help from your fall. 

Monday, November 12, 2012

888 DAYS WITH INFINITE ∞

ASSALAMUALAIKUM! Annyeong Inspirits! Jigeum eottokae jinae? Harap-2 korang sihat lah ea sempena hari yang istimewa ni. hihi. Dah berapa bulan aku tak update mende alah ni. Hahaha. Semuanya disebabkan oleh kemalasan yang melekat kat diri aku ni. --' I HATE YOU MALAS! PLEASE GO AWAY! Ngengade je mai melekat kat badan aku nih. Shuhh! Shuhh! Orang tak jemput pun dia datang jugak. Memang dasar muka takmalu lah si MALAS ni. ><

OPPS, TERLEBIH SUDAH. KIHKIH ;P
Dah! Hajima! Stop! Tak perlu kot nak femes kan si MALAS ni .
Okayy, sekarang nak citer pasal hari ni. You know what? #888DaysWithInfinite was trending for the #1 place in Malaysia! I'm really-really excited bagi pihak Infinite dan juga pihak #TeamInspiritGila. Clap clap tepuk tangan kat semua member #TeamInspiritGila atas usaha anda. *Baksu*
^-^


Tak sangka lah jugak sebab Inspirit di Malaysia ni semakin ramai. Mohon Woollim ahjushii bukak mata and pergi tengok peta Malaysia cepat-cepat juseyo!!! --'
OH! Lupa pulak next year dorang datang ok Inspirits *wink*
I memang awal-2 nak bagitau yang I tak boleh pergi jugak walaupun dorang datang Malaysia.. /sobsobs/ *flips Selipar L* T_T
- mental breakdown-
Mimi! Tak payah nak mental breakdown sangat lah kan? Hari ni hari untuk kita bergembira. Tak payah sedih-2 okayy mimi? (Gila cakap sorang-2) --'


Eh eh! Comel pulak Abe Namu tolong anggukkan kepala. Hihihi. :)


Baii, nanti kita jumpa lagi tau ;p Kalau MALAS ade memang tak lah kan nak jumpa kat sini. --'
Sekian sahaja dari saya ;p
- ANNYEONG, ADIOS -


Sunday, June 17, 2012

Kim Myungsoo / L (Infinite) ♥

Assalamualaikum . Annyeong ! Hehehehehe :') Ape khabar kawan-2? Harap-2 semua sihat ea. Kalau tak sihat boleh pergi klinik or sila ke hospital dengan segera okay? Mintak ubat banyak-2. Erm, harini nak post  gambar budak L ni. Hihihi. Sape suruh comel sangat? Noona dah terpikat ni. Cehceh~ *gedik lak* . Sebenarnye L ni bukan ler my bias sebelum ni. Tapi lepas tengok MV The Chaser, fuhh! comel lah pula si L ni. Hikhik ;p Pastuh saya tengok balik lah yg sesame player, ranking king and so on ( Infinite variety show) sebab nak tengok perangai L ni macam mane kan. Hihihi. Baru perasan yang L ni suke gelak. Ingatkan Dongwoo, Woohyun, Hoya, Sungyeol je yang suke gelak comel. Hahaha. Serious comel bunyi L gelak. Hihi. Member Infinite ni memang semua mempunyai kegelakan yg unique. KEGELAKAN? Apakah? Hahaha. Maybe aku dah gile kot. Tetibe boleh eja kegelakan. Ape bende uhh Mimi oii ? Hahahaha. Kegelakan means cara mereka gelak or ketawa. Always made my day! ^^ . Ini serious tau tau. Cer dengar diaorang gelak. Macam-2 bunyi. Bunyi-2 tersendiri. Kalau dgr cara gelak tu kita dah boleh tahu tu sape. hahaha ;D Comel sangat sampai aku pun tergelak sekali. kihkihkih :DD Sebenarnye dalam Infinite, the whole members is are my bias 


Ni lah Myungsoo or dikenali juga sebagai L 

Hihi, cer korang tengok ni yang baju kaler hijau tu L. Hehe, suka dgr die gelak. XP

Hehehe. Kay lah. Sekian sahaja dari saya. Annyeong! See you soon. Bbuing-Bbuingg *failed* .
Hahahahaha XP sila jangan gelak sebab bbuing-2 aku tak menjadi. :'( 
why?? Kayy, dah-2. Baiiiiiii ^^

Thursday, June 14, 2012

#INFINITIZE7thWIN #TripleCrownForInfinite ♔♔♔ ♥

INFINITE wins #1 triple crown  June 14th’s ‘M! Countdown’!





Weehoooo! :D Hahaha :D Saya sangat-sangat-sangat gembira today! Infinite menang lagi. Yeah ! 7 THROPHIES for 7 namja XD .


AND telah mencapai kemenangan yang ke-7 from Music Bank, M! Countdown, Inkigayo ~~ ^^/ *maaf ayat tersangat skema* hikhik :P



yang atas ni kaler merah ni gambar mase tahun lepas . kihkih :)
Congrats to Woohyun, Sungyeol, Myungsoo, Hoya, Sunggyu, Dongwoo and Sungjong  ♥

INSPIRIT LOVE INFINITE TILL INFINITY  ♥



p/s : hihihi . sekian sahaja dari saya . Annyeong ! Gudbaiii! Jalga! ~ 
Infinite keep me smiling :)

Wednesday, May 2, 2012

2nd May =) Met with Hongki FT Island ♥

ASSALAMUALAIKUM awak-awak, 
Lalalalalala, Annyeong nae sarang sarang sarang! jalgayo nae sarang sarang sarang! fuhh , nyanyi beb. HAHA . wehweh , korang jangan pulak ingat aku nyanyi pasal lagu sarang burung or sarang gajah tau tau ;p hikhik *gedik* Kalau yang minat Kpop tu confirm korang dah tahu kan maksud dia . Ingat tau . Bukan sarang labah-2 or sewaktu dengannye . Dush5x! *tumbok kang!* . EH! dah tertumbok dah pun. ==' Sorry sorry, saya tak sengaja la. Tu la sape suroh awak tak faham-2 kan. K, tu lagu dari group FT Island lah . Sarang tu adalah perkataan dari Korea nun jaoh di sana tau tau ;) Maksudnye LOVE ♥ . HEHE . NO! NO! NO! saya bukan nak citer pasal love love love okay, just nak citer pasal penyanyi vokal dalam group FT Island ni je. HAHA. Saya dating dengan Hongki? Homaigod!! Am I look serious? confirm la korang jelly kan . Especially to all Primadonna =) *winkwink* takmao jelly-2 tau tau . Keep on smiling guys =) Nak tahu tak camner saya boleh terserempak dengan Lee Hongki ni? What? Takmao tahu korang kata? Tunggu lah kejap lagi Kelawar pi gigit anda punye telinga. Saya tak tahu. Takmao tolong. Padan muke anda nanti dengan telinga bengkak . kihkihkih ;p Gurau je la awak-2 . Rileks-2 , emm, cerita dia macam ni . JengJengJeng! *music latar* citer dia macam nieh . Emm, mase tu aku tak tahu kenapa tiba-2 aku berada kat dlm kelas tuh . Tengok-2 ade ramai sangat student kat dlm kelas tuh. heish, tipu la kalau saya cakap ramai. kan kan . HEHE. Kira-2 dalam 10 orang je yang ada kat situ. Saya baca kat whiteboard ade tulisan "Latihan Dalam Kumpulan" LDK?? HAHA, teringat mase Modul. Masa tu lecturer sibuk nak bagi group. You know what? satu group dua orang je. Saya macam tak kenal je ngan semua 9 orang tuh. Tapi sorang mamat muka dia macam familiar la bagi saya. Saya pandang je dia then dia siap angkat kening lagi. *tanda dia nak segroup ngan saya. HAHA. Saya on je sebab kat situ tak nampak pun yang saya kenal. YEAH! hongki satu group ngan saya wehh. cam tak cayo je. hehehe =) Perangai dia ni macam ala-2 member saya je. GILA-2 XD hehehe . Kitaorang ditugaskan untuk menjalani aktiviti yang sangat lasak . DUHH! kecut perut aku. Lecturer tuh punye la garang macam zirafah. adehh! . Aktiviti lasak? ape yang kitaorang perlu buat? Macam ni, kitaorang kena naik basikal diatas bukit yang tinggi di tebing laut . Err. kira macam tu lah. saya tak reti nak explain macam mane sebab tak sempat nak snap gambar nak tunjuk kat korang. HEh! Kitaorang kena berlumba. Semua ada 5group semuanya . satu basikal kena naik dua orang . Hongki kat depan then saya kat belakang . PHEwwiit . hikhik *gedik*
si Hongki ni bawak basikal punye la laju gila . Saya dah rase macam nak jatuh masuk laut dah . Tapi dia pegang tangan saya . HAHA. *blushing* . Saya macam pelik je kenapa la Hongki ni duk pegang tangan saya . Dengan selaju laju dia bawak ni baru saya faham kenapa tangan saya kene pegang . Ohh, dia takut saya jatuh rupanya. *so sweet* HEHE . Tapi muka dia memang serious gila. nak menang lah tu. Saya pula rileks-2 je kat belakang dia takde buat pape. Hahaha . Dia bukan main laju lagi duk kayuh basikal . Takut jugak saya nak bercakap dgn dia masa naik basikal tuh . ehem-2 . Finally, kami dah sampai ke garisan penamat. HEHE . kitaorang menang weh *lompat lompat sebab happy sangat* . Pastu kitaorang turun dari basikal tuh dan kembali masuk ke dalam kelas tadi. Mase tu terpandang Hongki . Muka dia macam penat je sebab busy sangat duk kayuh basikal laju laju tadi. So, saya pegi cari something *minuman* untuk Hongki . Kayy dah dapat pun minuman . hehe. tetibe je ade an ;p Saya hulur lah minuman tu kat Hongki . Baru je nak hulur tetibe ade mamat ni, muka macam artis KPOP jugak la tapi aku tak kenal dia. Dia cakap macam ni kat saya --> CEYceycey! dah macam dalam movie pulak * sambil gelak-2 * ERR . Saya buat dunno je . Malas nak layan . Pastu saya bagi air minuman tuh kat Hongki dengan gaya percakapan macam ni "OPPA! Nah air!" =) Hongki buat muka selamba je then terus minum air tuh. Saya tengok dia macam penat sangat dah . Kesian lah pulak kat dia sebab tadi kayuh basikal dengan berat saya lagi berapa kan. DAH ler jaoh pulak tuh . Bape kilometer ntah . Keesokan hari tu pun kena bawak basikal jugak macam tadi . Sampai la ke garisan penamat . Kami tak menang . Saya sedih sangat sampai takde mood nak cakap dengan sape-2 . Tiba-2 mamat muke macam artis KPOP tadi datang kat saya sambil bawak minuman . Dia bagi minuman tu sambil senyum =) . Saya pun cakap lah "GOMAWO OPPA" =) Then saya tertoleh kat Hongki. Hongki jeling-2 kat saya . Dalam hati saya ni terfikir "Haish, Hongki ni asal lah muka dia serius sangat macam tengah marah je" . Saya pun bagi la air tadi kat Hongki and saya tak sempat pun minum air tu. Masa saya nak pi kat Hongki kira macam saya nak pegi pujuk dia la kan, muka serius wooo! . HAHA. then dia senyum mase saya bagi air tuh kat dia. HAHA =) comel =) . Lawak lah Hongki time dia dalam mimpi aku . Tapi yg real lagi lawak tau tau :D Tapi yang real saya tengok kat Youtube ngn TV je. HAHA. Mase tu saya tak sibuk-2 pun nak amik tandatangan or snap pic sebab saya tahu yang saya tengah bermimpi. HUA HUA :D Aduiii, best dapat jumpa bias aku dalam FT Island . HIHI . Harap dapat jumpa lagi dalam Mimpi . *winkwink* Ni laa dia.. comel
rindu nak gaduh-2 macam dalam mimpi . woah . Boleh pulak kan dia masuk dalam mimpi aku. padahal dah lame tak dengar lagu dari FT Island . HAHA . k, Sekian sahaja karangan mimpi saya . Annyeong ! ^_^

Saturday, April 14, 2012

HAPPY B I R T H D A Y to my PAPA ♥


Papa! Happy birthday pa ♥ ^^
okayy, hari ni birthday papa aku yang ke-59 iaitu pada tanggal 14th April. Syukur Alhamdulillah. May Allah bless you in every hours and everything that you do. Mimi sayang papa. Terima kasih banyak-banyak because you are always being here when I need you :D Kalau ade gapo-gapo mesti papa tolong mimi. Timo kasih papa sebab jadi papa yang terbaik di dunia ni ^^ Semoga panjang umur and dimurahkan rezeki. Aaamiin3x.
I will always pray for you! Neomu-neomu Saranghae Appa ♥ You are my best hero and my best papa in the world! :D



p/s: anyway, lusa birthday anak sedare aku yang bernama Nur Adriana Alisa who was called as "Litcha" ♥. To litcha muchuk ♥ happy birthday in advance my darling! Cik Mimi sayang kamu sangat-sangat. ♥ Muahhxx :*
Hehee, dah nak masuk 3 tahun dah budak tecik ni. HAHA, macamlah dia boleh baca ape yang aku tulis nieh. Takpe, nanti dia besar nanti aku suruh dia baca. Hew Hew Hew :D


Dengar lagu Apple by T-ARA =) Dia suka sangat lagu tuh, Hihi, sape yg ajar? cik Mimi kodd --'
Ni masa birthday Dia tahun lepas. Tak sabar-sabar nak tiup lilin. Fuhh! Fuhh! (^____^)/

Okayy!~ Annyeong~Sekian sahaja dari saya Mimi Lukeman =) 
Assalamualaikum *wink-wink* ;)